Navigácia

Ako Kitl Syroby najlepšie servírovať

08. 03. 2016 | Články
Ako Kitl Syroby najlepšie servírovať

Tradičná domáca limonáda

Nič neosvieži v sparnom lete viac ako skvelá domáca limonáda! Budete na ňu potrebovať:

  • Syrob, príchuť podľa ľubovôle
  • ľadovú triešť, ak nemáte, rozdrďte si kocky ľadu
  • čerstvú mätu, najlepšie zdravú stonku s lístkami
  • citrón, ideálne v BIO kvalite, ktorého kôra nebola chemicky ošetrená
  • vychladenú kvalitnú vodu, podľa ľubovôle neperlivú alebo perlivú

Kitl Syrob je veľmi hustý a výdatný, a tak pre namiešanie dobrého osviežujúceho nápoja ho stačí riediť kvalitnou vodou v pomere 1:10.

Do väčšieho pohára alebo džbánku pridajte ľadovú triešť, "zmuchlajte" mätu, nakrájajte kúsky citrónu či pomaranča a zalejte príslušnou dávkou Syrobu (napr. na pol litra limonády stačí panák sirupu). Všetko dobre premiešajte a zalejte kvalitnou vodou. Voda bez bubliniek nechá vyniknúť všetky chute limonády, perlivá voda výraznejšie osvieži.

Horúce Syroby Kitl

Chladné alebo pochmúrne počasie vyslovene zvádza k tomu, zaliezť pod deku a leňošiť pekne v teple. Ideálne je si dať aj niečo dobré pre zahriatie. Čo tak skúsiť náš skvelý Horúci Syrob? Odporúčané riedenie je v pomere 1: 8:

Jednotlivé ingrediencie vložte do hrnčeka alebo pohára na horúce nápoje, ale pozor - nepreháňať! Ovocie aj korenie stačí naozaj málo, inak prebijete pôvodnú chuť Syrobu. Ten nalejte do hrnčeka tiež a nakoniec ho zalejte horúcou vodou, s teplotou medzi 70 a 80 ° C.

Dobrú chuť!

 

P.S. možné sú aj kombinácie našich Syrobů v miešaných nápojoch, s alkoholom alebo bez neho. Či tak alebo onak, fantázii sa medze nekladú a budeme radi, keď s nami budete Vaše recepty zdieľať!