Navigácia

Lievančeky Kitl

06. 06. 2018 | Recepty
Lievančeky Kitl

Recept na lievance Kitl s višňovým sirupom

Ingrediencie:

  • 1 lyžica kvalitného rumu
  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica cukru krupica
  • ¼ lyžičky soli
  • 300 g polohrubej múky
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • Višňový Syrob Kitl
  • Čerstvé ovocie (višne, prípadne maliny, jahody, čučoriedky)

Postup:

  1. Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a cukrom. Potom do sypkej zmesi pridáme všetko ostatné (iba žĺtky!, rum a vlažné mlieko). Všetko zmixujeme.
  2. Potom z bielkov vyšľaháme sneh a pomaly ho vmiešame do zmesi.
  3. Necháme 5 minút odstáť.
  4. Z cesta smažíme na kvalitnom oleji lievance.
  5. Lievančeky ihneď podávame - poliate višňovým sirupom Kitl spolu s čerstvými višňami (v prípade, že nie je sezóna višní, môžeme podávať aj s iným čerstvým ovocím - napríklad jahodami, čučoriedkami, malinami atp.) Na záver môžeme pridať čerstvý tvaroh a posypať cukrom múčkou.