Navigácia

Nepečený zázvorový cheesecake Kitl

19. 03. 2018 | Recepty
Nepečený zázvorový cheesecake Kitl

Recept na nepečený zázvorový cheesecake Kitl

Karamel a zázvor, to je netradičné spojenie chutí v nepečenom zázvorovom dezerte od Kitlu.

Ingrediencie:

  • 200 g mascarpone
  • 150 g karamelových sušienok
  • 50 g mäkkého masla
  • 250 g krémového syra
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 130 g práškového cukru
  • Šťava z polovice citróna
  • Kôra z polovice citróna
  • 50 ml zázvorového sirupu Kitl

Postup:

  1. Rozmixujte karamelové sušienky na prach (v mixéri) a zmiešajte ich s mäkkým maslom.
  2. Tortovú formu (ideálne s priemerom 18-20 cm) vyložte papierom na pečenie (stačí pokryť len dno) a dno pokryte vzniknutou zmesou. Zmes dobre utlačte a dajte vychladiť do chladničky.
  3. Medzitým si pripravte krém. Robotom ušľahajte mascarpone spolu s krémovým syrom a smotanou na šľahanie. Hneď ako začne smotana hustnúť, pridajte preosiaty cukor, kôru a šťavu z citróna a zázvorový sirup Kitl. Všetko spolu chvíľku prešľahajte.
  4. Nakoniec dajte krém do tortovej formy a nechajte vychladiť do druhého dňa.

 

Tento recept bol pripravený špeciálne pre Kitl blogerkou Na skok v kuchyni