Navigácia

Višňové palacinky Kitl

02. 09. 2017 | Recepty
Višňové palacinky Kitl

Recept na višňové palacinky Kitl

Jednoduchý recept na palacinky, kde Vám doba prípravy zaberie maximálne 1 hodinu.

Doba prípravy:

  • 10 minút príprava cesta
  • 30 minút odležanie cesta
  • 5 minút príprava náplne (počas odležania)
  • 20 minút vyprážanie a plnenie palaciniek

Ingrediencie (na 10 kusov palaciniek):

Na cesto:

  • 500 ml mlieka
  • 180 g hladkej múky
  • 20 g vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 5 ml rumu
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • štipka soli

Plnka:

Postup:

  1. Do väčšej misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, cukor a soľ a všetko poriadne habarkou premiešame. Ďalej pridáme preosiatu múku a opäť pomocou habarky pekne zapracujeme. Na záver primiešame nastrúhanú citrónovú kôru a rum a takto pripravenú zmes necháme 1/2 hodiny odležať v chladničke.
  2. Medzitým, než nám cesto odleží, si prichystáme náplň do palaciniek. Tvaroh dáme do misky, pridáme vanilkový cukor a na kúsky nakrájané vykôstkované čerešne a všetko dôkladne premiešame, aby boli suroviny rovnomerne rozmiestnené.
  3. Na  ťažkej panvici smažíme na rozpálenom oleji palacinky naberačku po naberačke zhruba minútu z každej strany, a ešte teplé ich plníme tvarohom s cukrom a čerešňami a na záver ich môžeme podľa chuti poliať višňovým sirupom.



Tento recept bol pripravený špeciálne pre Kitl blogom Neplecha na plechu.