Navigácia

Valentínske višňové trifle

11. 02. 2019 | Recepty
Valentínske višňové trifle

Recept na višňové trifle od Kitl

Obľúbený anglický  trifle je skvelý dezert z piškót, krému, ovocia a šľahačky. Obvykle sa robí do veľkej nádoby, z  kterej sa neskôr  servírujú  jednotlivé porcie na tanieroch. Je až hriešne dobrý, a určite s ním urobíte radosť manželovi alebo priateľovi. Skvelo sa hodí ako sladká bodka po romantickej večeri.

Ingrediencie (na cca 4 porcie):

  • 3 žĺtky
  • 250 ml smotany na šľahanie  
  • 2 malé lyžičky ryžovej  múky 
  • 20 + 20 g krupicového cukru 
  • 375 g (1 veľký kelímok) kyslej smotany 
  • 350 g višní (mrazené  nechajte rozmraziť a odkvapkať)
  • 1 vanilkový struk
  • cca 200 g piškót
  • Višňový sirup Kitl podľa potreby 
  • Griotku alebo Sherry podľa chuti 

V prípade, že budete višňové trifle pripravovať pre deti, Griotku alebo Sherry samozrejme vynechajte. ;)

Postup:

  1. Najskôr si pripravte krém. V miske zmiešajte žĺtky, 20 g cukru a múky v jednotnú hmotu.
  2. Potom vo vodnom kúpeli (alebo v hrnci so silným dnom, prípadne v mliekovare) zohrejte smotanu – tesne k bodu varu. Potom zmiernite tak, aby sa smotana nevarila. (Smotana nesmie byť vrelá, inak sa žĺtky zrazia!) Pridajte semiačka z polovičky vanilkového struku a metličkou postupne zašľahajte žĺtkovú zmes. Hmotu pridávajte postupne a stále miešajte, aby bol krém hladký. Hotový krém (pudink) pretiahnite fóliou  a dajte na chvíľu do chladu.
  3. Pokiaľ krém chladne, vyskládajte do skleneného pohára  piškóty. Tie  pokvapkajte višňovým sirupom (prípadne zmiešaným s Griotkou alebo Sherry).
  4. Na vyskladané piškóty pridajte vrstvu vychladeného krému. Pridajte višne a ďalšiu vrstvu pokvapkaných piškót.
  5. Poslednú vrstvu tvorí krém z kyslej smotany. Vyšľahajte kyslú smotanu spolu so zrniečkami z druhej polovičky vanilkového struku a 20 g cukru. Na záver pridajte opäť višne s višňovým sirupom.

 

Višňový sirup Kitl kúpite tu.

Tento recept bol pripravený v spolupráci s blogerkou Máma v kuchyni.