Navigácia

Malinová tofu torta Kitl

21. 06. 2018 | Recepty
Malinová tofu torta Kitl

Recept na malinovú tofu tortu Kitl

Čo budete potrebovať:

  • Tortovú formu (priemer 18 cm)

Ingrediencie na korpus:

  • 100 g orechov (Použiť môžete lieskové orechy, kešu alebo para orechy. Záleží, čo máte v obľube.)
  • 150 g datlí
  • 50 g kokosu (strúhaného)

Ingrediencie na krém:

  • 2 ks bieleho tofu
  • 1 väčší banán
  • 100 g kokosu (strúhaného)
  • 1 balenie vychladeného kokosového mlieka
  • 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
  • 100 ml malinového Kitl Syrobu
  • 5 polievkových lyžíc kokosového oleja
  • 200 g čerstvých malín

Postup:

  1. Orechy a datle namočte na min. 3 hodiny do vody. Potom vodu zlejte a spolu s kokosom rozmixujte. Zmes nemusí byť úplne hladká, stačí, keď hmota drží pri sebe.
  2. Formu vyložíme potravinárskou fóliou alebo alobalom. Potom na dno natlačte orechovo-kokosovo-datľovú smer. Takto pripravený korpus vložte do chladničky a nechajte vychladnúť.
  3. Z vychladeného kokosového mlieka vložte do mixéra iba tú stuhnutú časť (tekutú môžete využiť napríklad pre smoothie). Pridajte biele tofu, strúhaný kokos, banán, šťavu z citróna, kokosový olej a malinový sirup Kitl. Všetky ingrediencie rozmixujte na hladkú zmes.
  4. Korpus ľahko potrite vzniknutou zmesou a poskladajte ho čerstvými malinami. Potom dajte zhruba polovicu krému tak, aby boli maliny úplne zakryté.
  5. Do druhej polovice krému vložte zvyšok malín a pridajte Malinový Syrob Kitl. Z takto vzniknutého naružovelého krému vytvorte ďalšiu vrstvu torty.
  6. Tortu nechajte min. 2 hodiny vychladnúť v chladničke. Na záver môžete tortu ozdobiť čerstvou mätou a malinami.

K zákuskov skvele chutí Malinová limonáda Kitl ;)

 

Tento recept bol vytvorený vo spolupráce s blogerkou MaruškaVEG a Elixi.sk.