Navigácia

Limetkovo-mätová torta Kitl

21. 02. 2018 | Recepty
Limetkovo-mätová torta Kitl

Limetkovo-mätová torta Kitl

(Recept pre 6 osôb.)

Ingrediencie:

  • 1 balenie maslových sušienok
  • 70 g mäkkého masla
  • 1 sladené kondenzované mlieko
  • 20 ml limetkovej šťavy
  • 100 ml mätového Kitl Syrobu
  • 2x150ml šľahačky
  • kôra z jednej limetky
  • vanilková aróma alebo vanilkový cukor

Príprava:

  1. Rozdrvte maslové sušienky valčekom alebo v mixéri a zmiešajte ich spolu s mäkkým maslom na konzistentnú hmotu. Pečte na 180° C počas 7-8 minút, aby cesto (základ) malo zlatistú farbu. Nechajte vychladnúť.
  2. Zmiešajte sladké kondenzované mlieko, šľahačku, Kitl Syrob Mätový, limetkovú šťavu, vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor.
  3. Nalejte schladené na vychladnuté cesto (základ). Ozdobte limetkovou kôrou. Nechajte odpočinúť v chladničke po dobu najmenej 4 hodín, najlepšie cez noc.

Mätový Syrob Kitl objednávajte na www.kitl.sk.