Syrob Mätový 5 l

Syrob Mätový 5 l

Vynikajúci hustý sirup z čerstvých lístkov mäty kučeravej, pestované v režime BIO. Balený je v 5 litrovom gastrobalení bag-in-box.

Kategória Kitl Syrob
Skladom
51,99 EUR
10,40 EUR / 1 1
43,33 EUR bez DPH

Popis

Kitl Syrob Mätový 5 l

Kitl Syrob Mätový pripravujeme z čerstvých lístkov BIO mäty, ktoré potom macerujeme v studenej vode. Tým že používame BIO mätu, nedostanú sa nežiaduce chemické látky z konvenčného poľnohospodárstva do hotového sirupu. Špecifická chuť nášho mätového Syrobu je dôsledkom používania mäty kučeravej - známejší pod názvom spearmint. Vďaka šetrnému výrobnému postupu je Syrob bohatý na látky zdravé prospešné, aromatické a chuťové.

 

Zloženie: cukor, vodný výluh z čerstvej mäty kučeravej* (Mentha spicata L., 10%), mätový extrakt, extrakt zo zeleného čaju, vitamín C (20 mg v 100 ml sirupu je 25 % NRV), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, prírodná mätová aróma. (NRV = referenčné výživové hodnoty)

* z ekologického poľnohospodárstva

Dávkovanie: Pre prípravu domácich limonád rieďte najlepšie s kvalitnou vodou v pomere 1:10, pre prípravu horúcich nápojov v pomere 1:8.

Skladujte v chladnom a tmavom mieste. Bylinné výťažky môžu sedimentovať, prípadný zákal alebo pena nie je na závadu, súvisia s tým, že výrobok je prírodného povodu. Pred upotrebením pretrepať. Po otvorení uchovajte v chlade a spotrebujte do 30 dní. Balené v ochrannej atmosfére.

Informácie pre diabetikov: výrobok je možné v obmedzenom množstve a po konzultácii s lekárom užívať,diabetici 1. i 2. typu, musí sa ale započítať do denného príjmu energie.

Výživové údaje ve 100 ml: energetická hodnota 1445 kJ/340 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 85 g, z toho cukry 85 g, bielkoviny < 0,5 g, soľ < 0,01 g, vitamin C (kyselina L-askorbová) 20 mg (25 % NRV = referenčné výživové hodnoty).

 

Rozprávanie o mäte

Existuje mnoho kultivarov mäty, rozlišujeme ich až niekoľko desiatok. Nájsť možno niektoré z nich voľne v prírode, mäta je ale obľúbenou rastlinou pre pestovanie na záhonoch alebo v kvetináčoch či kvetináčoch. Asi najznámejší mätou je mäta pieporná - slávny peppermint. Vznikla začiatkom 17. storočia v Anglicku, divokým skrížením mäty klasnatej a mäty vodnej.

Mäta je jednou z najstarších liečivých bylín. Jej listy obsahujú až 2,5% silíc, s hlavnou účinnou látkou karvónu. Mäta povzbudzuje činnosť čriev, žalúdka a žlčníka, používa sa pri nechutenstve. Tlmí a odstraňuje kŕče, zvlášť v tráviacom trakte. Zmierňuje nadúvanie, pôsobí dezinfekčne a povzbudzuje vylučovanie tráviacich štiav, predovšetkým žlče.

Recepty z Syrob Mätový 5 l

Nealko Mojito Kitl

Nealko Mojito Kitl

Recept na nealkoholické Mojito Kitl Ingrediencie: Kitl Syrob Mätový sóda čerstvá mäta citrón a limetka Postup prípravy: Do pohára nakrájame na väčšie kusy citrón a limetku, ktoré ľahko roztlačíme, aby pustili šťavu. Pridáme čerstvú mätu, ľad a mätový sirup. Na pol litra limonády stačí veľký štamprlík mätového sirupu Kitl. Všetko dobre premiešame a zalejeme sódou. Máte radi Mojito? Nemáte vždy po ruke trstinový cukor a veľa čerstvej mäty?...

Čítajte viac

Mätový cheesecake Mojito

Mätový cheesecake Mojito

Recept na mätový cheesecake Mojito od Kitla Vyskúšajte ľahký osviežujúci mätový cheesecake od Kitl. Svojích  priateľov, deti aj príbuzných zaručene potešíte. ;) Ingrediencie na korpus: 150 g maslových sušienok 80 g masla Ingrediencie na náplň: 250 g Mascarpone 500 g tvarohu (z vaničky) 2x Smetana  na  šľehanie (33 %)   3 limetky Kitl Syrob Mätový 1 želatinový ztužovač za studena  Postup: Na výrobu korpusu najskor rozmixujeme...

Čítajte viac

Domáce malinové smoothie s mätou

Domáce malinové smoothie s mätou

Recept na domáce mätovo-malinové smoothie Ingrediencie: 150 g čerstvých alebo mrazených malín 200 ml mlieka 1 banán 1 malý štamperlík Mätového sirupu Kitl Postup: Všetky suroviny spolu dohladka rozmixujte. Pre zriedenie prilejte trochu vody alebo mlieka. Ozdobte malinami a lístočkami mäty.  

Čítajte viac

Limetkovo-mätová torta Kitl

Limetkovo-mätová torta Kitl

Limetkovo-mätová torta Kitl (Recept pre 6 osôb.) Ingrediencie: 1 balenie maslových sušienok 70 g mäkkého masla 1 sladené kondenzované mlieko 20 ml limetkovej šťavy 100 ml mätového Kitl Syrobu 2x150ml šľahačky kôra z jednej limetky vanilková aróma alebo vanilkový cukor Príprava: Rozdrvte maslové sušienky valčekom alebo v mixéri a zmiešajte ich spolu s mäkkým maslom na konzistentnú hmotu. Pečte na 180° C počas 7-8 minút, aby cesto (základ)...

Čítajte viac