Navigácia

Bazový cheesecake Kitl

17. 01. 2019 | Recepty
Bazový cheesecake Kitl

Recept na bazový cheesecake

Ingrediencie na korpus:

  • 350 g cereálnych sušienok
  • 100 g masla
  • 20 g práškového cukru/sladidlo

Ingrediencie na náplň:

  • 4 vajcia
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 900 g mäkkého tvarohu
  • 500 g kyslejsmotany
  • 100 ml Bazového sirupu Kitl
  • vanilkový struk / vanilkové flavdrops

Postup:

  1. Na výrobu korpusu najskôr rozmelníme sušienky. Tie potom spojíme s maslom a cukrom. Takto vytvorenú  hmotu natlačíme do tortovej formy o priemere 20 cm.
  2. Náplň bazového cheesecaku vytvoríme tak, že najskôr v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a  citrónovou šťavou – počkáme, pokiaľ sa cukor nerozpustí.
  3. K už vytvorenej zmesi potom  pridáme najemno ušľahaný tvaroh s bazovým sirupom.
  4. Takto vytvorenú  náplň nalejeme na korpus a dáme piecť do rúry na 170 °C na cca 1 hodinu.
  5. Na záver tortu  potrieme smotanou rozmiešanou  s vanilkou a dopečieme pri teplote 190 °C asi 15 minút.

 

Kitl Bazový Syrob objednávajte tu.

Za recept na tento úžasný cheesecake ďakujeme Petrovi. (@petr_zdroj)